Welkom, partners! U bent op de juiste plek.

Het runnen van een vakantiehuis is hard werken. Maar u staat er niet alleen voor: we doen het samen.  Krijg toegang tot inzichten, hulpmiddelen en tools om tijd te besparen en boekingen te stimuleren.

Top 3 artikelen om nu meer omzet te genereren

 1. Net begonnen? Deze checklists kunnen helpen.
 2. Trek meer reizigers aan: maak hygiëne uw hoogste prioriteit.
 3. Mis nooit meer een boekingsaanvraag. Ontdek hoe.

Verhoog uw inkomsten

Trek kwaliteitsgasten aan, maximaliseer uw inkomsten en ontvang vijfsterrenrecensies met checklists, tips en onderzoek om succes te stimuleren.
 

Hulpmiddelen ontdekken

Optimaliseer uw dashboard

Krijg meer boekingen en maak meer omzet door te profiteren van krachtige dashboardfuncties. In deze gedetailleerde artikelen over de tools wordt uitgelegd hoe.


Tools ontdekken

Ontgrendel toegang tot uw ideale gasten

Iedereen heeft zijn of haar eigen favoriete online reiswebsites. Van Expedia tot Hotels.com, Orbitz tot Vrbo, Abritel tot FeWo-direkt en Travelocity tot Hotwire, Expedia Group beschikt over een aantal van de meest populaire reiswebsites. Bedankt dat u deel uitmaakt van de Expedia Group-familie en ons helpt ervoor te zorgen dat families en vrienden herinneringen kunnen maken die ze nooit zullen vergeten.


Veelgestelde vragen

Ons gebruiksvriendelijke dashboard voor eigenaren is de primaire locatie voor het beheren van uw reserveringen, het bijwerken van tarieven en het up-to-date houden van uw advertentie. Sommige partners kiezen ervoor om een softwareprovider te gebruiken om onze systemen te koppelen. Ze melden zich nog wel aan bij het dashboard voor eigenaren om gebruik te maken van onze meer geavanceerde tools, zoals MarketMaker en Boost.

Als u niet heeft gevonden wat u zocht, kunt u ons Hulpcentrum bezoeken voor stapsgewijze instructies voor het gebruik van onze producten.

Het is onze missie om via onze partners de wereld binnen handbereik te brengen. Ons doel is om zoveel mogelijk boekingen voor onze partners te genereren. Om hiervoor te zorgen, is er een veilige en eenvoudige online boekingservaring voor reizigers nodig.

Wat we van u vragen

Onze Marktrichtlijnen maken boeken eenvoudiger en geven reizigers vertrouwen in hun boekingservaring, zodat de kans groter is dat zij in de toekomst terugkomen. 

Wat we u ervoor teruggeven

 • Wereldwijde zichtbaarheid. Als u bij ons een advertentie plaatst, is uw vakantiehuis niet alleen zichtbaar voor reizigers die op ons platform zoeken, maar op ons hele netwerk van sites. Zo bereikt u potentiële reizigers die onze sites elke maand meer dan 600 miljoen keer bezoeken*.
 • Reizigers van hoge kwaliteit. We horen vaak dat de meest betrouwbare en verantwoordelijke reizigers voor ons kiezen. 
 • Bescherming voor uw vakantiehuis. Wanneer u online boekingen op ons platform accepteert, bieden we zonder extra kosten bescherming, zoals een aansprakelijkheidsverzekering van 1 miljoen USD. We blijven onderzoek doen naar en investeren in bescherming om ons platform zo veilig mogelijk te maken.
 • Veilige betalingsverwerking. Dankzij onze betalingen kunnen reizigers u op de veiligste manier betalen.

*Maandelijkse bezoeken op basis van de gecombineerde gemiddelde maandelijkse gegevens van het merk Expedia (inclusief Travelocity en Wotif), Hotels.com, Vrbo, trivago en Hotwire tijdens 2016.

De details die u over uw accommodatie deelt (soorten voorzieningen, beleid, nabijheid van populaire bestemmingen) worden gebruikt wanneer reizigers een zoekopdracht verfijnen om een vakantiehuis te vinden dat aan hun specifieke behoeften voldoet. De zichtbaarheid van uw accommodatie wordt beter wanneer u meer gedetailleerde informatie verstrekt. Als u goede foto’s en informatie over de omgeving toevoegt, krijgen reizigers een beter beeld van hun verblijf en zijn ze sneller geneigd om te boeken. Door uw advertentie up-to-date te houden met foto’s en voorzieningen, kunt u concurrerend blijven. 

Upload kwaliteitsfoto’s die uw vakantiehuis duidelijk en volledig beschrijven. Reizigers gebruiken foto’s op veel verschillende manieren: om snel een indruk te krijgen van het vakantiehuis, om de aanwezigheid en kwaliteit van de voorzieningen van uw vakantiehuis te controleren en om zich te verheugen op een verblijf in een uniek en mooi vakantiehuis. Zorg ervoor dat u foto’s uploadt van elke ruimte van uw vakantiehuis, zeker van de ingang! Hieraan kunnen reizigers uw vakantiehuis herkennen als ze aankomen.

Reizigers willen graag een volledige beschrijving van een vakantiehuis aan de hand van foto’s, dus we raden aan om ten minste 25 foto's van hoge kwaliteit te uploaden voor de advertentie van uw vakantiehuis.

Als u meerdere vakantiehuizen op meerdere locaties beheert, kunnen de dagelijkse activiteiten omslachtig worden. Software kan helpen bij het oplossen van problemen, zoals:
 • Problemen met het beheren van meerdere kalenders
 • Vakantiehuizen publiceren/adverteren op meerdere sites
 • Problemen met de boekhouding voor meerdere sites

Ons betalingsplatform is de snelle, veilige en gemakkelijke manier voor gasten om voor hun boekingen te betalen, en voor u om betaald te krijgen. Ons betalingsplatform maakt gebruik van hoogwaardige systemen om fraude op te sporen en te voorkomen. Gasten kunnen betalen met creditcards van bekende maatschappijen en onze teams werken aan het toevoegen van aanvullende betaalmethoden voor gasten.

U kunt uw betalingsaccount instellen wanneer u uw advertentie de eerste keer instelt of uw jaarabonnement verlengt. Meld u in beide gevallen aan en selecteer de stap ‘Betalingen’ om het instellen te voltooien. U dient de volgende gegevens in te voeren: 

 • In welk land u uw bankactiviteiten uitvoert
 • Of u een individuele eigenaar bent of een agentschap dat namens een klant handelt
 • Uw contactgegevens
 • Uw bankrekeninggegevens (routeringsnummer, rekeningnummer en valuta)

Het proces duurt slechts een paar minuten, en daarna kunt u veilig betalingen ontvangen.

Uw uitbetalingen worden doorgaans één werkdag na het inchecken van uw gast overgemaakt.  Uw geld staat dan normaal gesproken 5-7 werkdagen later op uw bankrekening. Als u een nieuwe partner bent, wordt de uitbetaling voor uw eerste boeking 30 dagen na betaling door de gast op uw bankrekening gestort. Als uw eerste boeking meer dan 30 dagen in de toekomst ligt, wordt de uitbetaling een dag na de geplande incheckdatum van de gast overgemaakt. 

Voor accounts die per boeking betalen, rekenen we 5% commissie over elke boeking. Deze commissie wordt alleen in rekening gebracht over uw tarieven per nacht en eventuele optionele toeslagen die u in rekening brengt.

Betalingen worden beheerd via ons beveiligde betalingsplatform en uitbetalingen worden doorgaans een dag na het inchecken van de gast overgemaakt. Ga naar het betalingsgedeelte van de reservering om de uitbetalingsdatum te bekijken. U kunt ook uw uitbetalingsoverzicht bekijken voor een overzicht van de bedragen die u heeft ontvangen na aftrek van de commissie en toeslagen op de huurbedragen.

 1. U ziet de nieuwe boeking in uw inbox en reserveringslijst. U ontvangt ook een e-mailnotificatie en een sms of pushbericht in de mobiele app voor eigenaren als u deze opties heeft ingeschakeld. 
 2. Een boeking verschijnt ook in uw kalender. 

Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat de beschikbaarheid die wordt weergegeven in uw advertentie accuraat is, zodat u weigeringen en annuleringen, die een negatieve invloed kunnen hebben op uw positie in de zoekresultaten, voorkomt. 

 • Zorg ervoor dat u uw kalender heeft geblokkeerd op dagen waarop uw vakantiehuis niet beschikbaar is.
 • Maak gebruik van synchronisatie met iCal, een bestandsindeling die u kunt gebruiken voor het importeren en synchroniseren van kalenders tussen verschillende platforms zoals Google Agenda, iCloud Agenda en andere kalenders voor boekingssites. 

Bezoek het hulpcentrum voor meer informatie.

Toeslagen zijn alle extra kosten buiten uw basistarief per nacht. Ze worden vaak gebruikt om eigenaren van vakantiehuizen of agentschappen te compenseren voor aanvullende diensten of voorzieningen. U kunt kiezen uit twee typen toeslagen die u in rekening kunt brengen: standaardtoeslagen of aangepaste toeslagen. 

Standaardtoeslagen worden het meest gebruikt door eigenaren en agentschappen. Deze omvatten toeslagen voor extra gasten, schoonmaakkosten en huisdiertoeslagen. Aangepaste toeslagen zijn alle extra toeslagen naast de standaardtoeslagen.

Omzetbeheer is een prijsstrategie die vraag en aanbod in evenwicht brengt om de winst te maximaliseren. De markt voor vakantiehuizen blijft zich ontwikkelen en wordt steeds competitiever, waardoor het nog belangrijker is om tarieven te bepalen op basis van realtime marktgegevens. MarketMaker maakt het gemakkelijker om dat te doen.